Sprogimas

S. Ševčukas: „Dieve, suteik vaikams galimybę lankyti mokyklą“

lankytiUkrainos graikų apeigų katalikų vadovas antradienį, lapkričio 22 d., 272-ąją karo dieną, paskelbtoje žinioje trumpai apžvelgęs pastarosios paros įvykius – mūšius fronte, ypač Donbase, nesibaigiančius apšaudymus ir bombardavimus, civilių žmonių kančias visoje Ukrainoje, paminėjo ir išvaduoto Chersono gyventojų liudijimus apie nežmonišką rusų elgesį su žuvusių savo karių kūnais.

Toliau savo žinioje arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas tęsė svarstymus, kaip rūpintis vaikais, kurie yra didžiausios šio karo aukos, kaip pasirūpinti jų auklėjimu ir švietimu, kad karas nepavogtų jų vaikystės ir ateities.

Šiandien mokyklinis ugdymo procesas neapsiriboja mokyklos teritorija. Daugelyje Ukrainos mokyklų darbas vyksta nuotoliniu būdu. Galima tik įsivaizduoti, kaip vyksta mokymasis, kai nėra elektros ir interneto. Tai dar labiau verčia suprasti, kad mokykla, mokytojai ir tėvai turi darniai bendradarbiauti dėl vaikų gerovės.

Šiandien dažnai motinos ir tėvai yra toli vienas nuo kito. Tėvas liko Ukrainoje, kariauja fronte, o motina su vaikais yra saugioje teritorijoje ar net užsienyje. Kiek motinų slepia savo ašaras nuo vaikų. „Mes visi, visa bažnyčios bendruomenė, mūsų visuomenė ir tauta, turime būti kartu su tėvais, mokytojais dėl ateities, dėl mūsų vaikų gerovės“, – sakė arkivyskupas. Jis dėkojo tėvams už karo sąlygomis herojiškai vykdomą vaikų ugdytojų pašaukimą, prašė melstis už vaikus, tėvus ir mokytojus, kad tokiomis baisiomis sąlygomis nesustotų kilnaus ir atsakingas darbas – ugdyti ateities kartas.

„Dieve, suteik mūsų vaikams galimybę lankyti mokyklą! Dieve, palaimink Ukrainą savo teisinga, dangiška taika!“, – meldė arkivyskupas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode